Van Persie wekt ergernis op: "Zou mij geen bal interesseren"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem heeft zich geërgerd aan de eerste persconferentie van Robin van Persie als trainer van SC Heerenveen. Volgens De Kromme verkondigde de nieuwe coach van de Friezen teksten voor de bühne.

"Als Feyenoord straks ook een nieuwe trainer heeft, hoop ik dat hij bij zijn presentatie niet heel bewust allemaal teksten de wereld in slingert die er als hapklare brokken in gaan bij de supporters. Want daar heb ik mijn portie wel van gehad, eerlijk gezegd", begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad.

Hij wijst vervolgens naar Van Persie. "Die ving zijn eerste karper in Friesland. En hij had vroeger een plaatje van de eerste schoenen van Abe Lenstra op zijn kamer hangen of zoiets", schrijft De Kromme. "Nou, het is wat allemaal hè, Heerenveen komt er dus wel bovenop", is hij ietwat sarcastisch.

Van Persie vertelde op zijn persconferentie ook dat hij contact had gezocht met Riemer van der Velde, voormalig voorzitter van de club. "Die was namelijk niet zo enthousiast over zijn komst, maar nu zou hij dat wel zijn. Ik hoop niet omdat Van Persie een keer een karper uit een Fries meertje heeft gevist, want dat zou mij geen bal interesseren."

De voormalig topspits stoorde zich aan de mensen die zijn stap naar SC Heerenveen een tussenstap noemden. Van Hanegem vindt dat opmerkelijk: "Alsof hij nu serieus het idee heeft dat hij jarenlang in Heerenveen gaat werken. De mensen zijn toch niet gek? Hij zet een logische stap in zijn loopbaan als trainer. Daar is niets mis mee. Maar stop met al die teksten voor de bühne."

Lees meer:
0 reacties