Van Persie vertrok bij Feyenoord: "Doelbewust een keuze gemaakt"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © BSR Agency

Robin van Persie is onlangs gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. De voormalig international kijkt uit naar zijn eerste klus in het betaalde voetbal en journalist Marcel van der Kraan weet dan ook dat Van Persie zijn nieuwe baan enorm serieus neemt. Van een tussenstap is absoluut geen sprake.

"Ferry de Haan heeft nog met hem samengespeeld bij Feyenoord", vertelt Van der Kraan in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Ferry zal zo'n 28 à 29 zijn geweest en Robin kwam als jonge jongen net binnen, dus die hebben nog anderhalf jaar samen gespeeld."

"Maar Ferry werd uitgenodigd om eens over voetbal te praten bij Robin thuis, in Rotterdam", gaat de journalist verder. "Ferry zei tegen me: 'na een uur zat ik naar Robin te luisteren en toen kreeg ik door dat hij de nieuwe trainer van SC Heerenveen moest worden'. Robin heeft heel doelbewust een keuze gemaakt in zijn carrière."

Van een tussenstap wil de kersvers trainer van de Friese club dan ook absoluut niets weten. "Hij reageert daar zelf heel fel op, want hij noemt het ook zeker geen tussenstap, maar een geweldige stap. Hij roemt het stadion en de fanbase van SC Heerenveen. Het enige wat er nog ontbreekt is een goed elftal", aldus Van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties