Van Persie onthult: "Sommigen zitten er heel dicht tegenaan"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie begint binnenkort bij zijn nieuwe club SC Heerenveen. De opvolger van Kees van Wonderen heeft de deur in Rotterdam achter zich dichtgetrokken, maar kijkt in gesprek met Feyenoord Media terug op zijn vorige klus.

Van Persie vertelt: "Ik moet wel zeggen dat ik zeker het afgelopen jaar een bijzonder jaar vond. Het had nog beter kunnen zijn, maar goed, uiteindelijk moet je ook wel reëel zijn. Met het Youth League-verhaal heb ik zelf ook heel veel mooie stappen kunnen zetten. De spelers hebben in hun reis naar profvoetballer worden stappen kunnen zetten. Sommigen zitten er heel dicht tegenaan, een aantal zijn het ook geworden uit dat team. Dat vind ik een ongelofelijk mooi proces voor spelers, voor mij en mijn staf en alle mensen eromheen ook. Dat staat dus wel bovenaan mijn lijstje."

Ook simpelere momenten vond Van Persie bijzonder. "Maar eigenlijk ook gewoon de momenten dat we op veld 6 op Varkenoord aan het trainen waren. Dan kom je weer terug op de puurheid van het coachen of van het voetballen. Dat is daar wel te vinden. Op die winterse dagen heb ik wel de keuze gemaakt dat ik dit wil, dat ik hier verder in wil. Ook die dagen vond ik heel bijzonder. Ik heb die vraag wel eens gekregen: ‘Robin, wat ben je aan het doen? Waarom ga je daar staan op veld 6 op Varkenoord, op kunstgras, -3, regen, hagel’, noem het allemaal maar op", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties