Van Persie in dilemma: "Druk is niet zo groot als bij Feyenoord"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie staat voor een belangrijke keuze. Heerenveen overweegt hem als opvolger van Kees van Wonderen, terwijl bij Feyenoord ook een nieuwe rol op hem wacht. Wat moet de voormalige Oranje-spits doen?

"De volgende stap in zijn loopbaan wordt veel aantrekkelijker als Van Persie ook tegenwind kan ervaren", zo schrijft Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad. "Als niet iedereen buigt als een knipmes voor de wonderschone voetballer van weleer. Dat kan in Heerenveen, waar de in potentie vijfde club van Nederland huist."

"Maar wel een club waar oud-trainer Foppe de Haan, voormalig voorzitter Riemer van der Velde en diens vrouw Annie en zelfs mascotte Heero regelmatig een podium krijgen om te zeggen wat er goed en vooral wat er slecht is gegaan. En waar de landelijke pers zo af en toe kritisch naar zijn speelplan en wisselbeleid zal kijken", gaat hij verder.

"Aan de andere kant weet Van Persie ook dat hij met Heerenveen normaal gesproken niet kan degraderen en dat het op plek 10 finishen in plaats van plek 8 niet meteen tot het aanhouden van de spelersbus door een woedende menigte zal leiden. De druk is niet immens, waar dat bij Feyenoord wel zo zou zijn", legt Gouka uit.

"De fouten die hij in Friesland maakt, zullen hem veel verder brengen als trainer. En of hem dat ooit op de bank doet belanden van zijn grote liefde Feyenoord? Dat is uiteraard afwachten. In een tijdperk waarin succesvolle toptrainers nog maar zelden de grote spelers van weleer zijn, zou Van Persie een uitzondering kunnen worden."

Lees meer:
0 reacties