Van Persie krijgt alle lof: "Daar hebben ze elkaar beïnvloed"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie werkt bij de jeugd van Feyenoord in de luwte naar misschien wel een hele grote trainerscarrière. Mensen rondom de oud-voetballer zien de trainerskwaliteiten in hem, zo laten ze weten aan Algemeen Dagblad.

Tim Vincken, oud-Feyenoorder en tegenwoordig actief bij Sparta Onder 18, ziet al de hand van de trainer Van Persie. "Druk zetten naar voren, maar vooral verzorgd voetbal van achteruit. De varianten en patronen doen me denken aan wat ik zie bij Feyenoord 1. Daar hebben ze elkaar beïnvloed."

Ook Jason Oost, net als Vincken en Van Persie oud-voetballer, laat zich uit over de speler die furore maakte in Engeland. "Ik ken Robin al heel lang. We hebben samen gevoetbald bij Feyenoord. Als je het hebt over het absolute detailniveau in de top kan hij als trainer heel waardevol zijn voor spelers. Ik ken Robin ook als een liefhebber van het spel. Hij komt echt van de straat. Waar we het op de cursus ook vaak over hebben gehad, is het voetballen met lef. Juist acties durven maken, want voetbal begint met creativiteit en plezier."

In tegenstelling tot Van Persie en Vincken maakte Oost geen carrière in Feyenoord 1. Hij ging al jong naar RKC Waalwijk waar hij wel debuteerde en vervolgens een wisselend succesvolle loopbaan beleefde bij Sparta, VVV-Venlo, De Graafschap, Lommel United, Excelsior en Almere City.

Lees meer:
0 reacties