Van Persie krijgt advies mee: "Daar zal hij mee moeten omgaan"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © BSR Agency

Wim Kieft denkt dat Robin van Persie een goede keuze heeft gemaakt door aan de slag te gaan bij SC Heerenveen. De club uit Friesland wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. 

Kieft is benieuwd naar de trainer van Persie, al bieden de laatste voorbeelden weinig hoop. "Je houdt je hart vast als je ziet hoe het Mark van Bommel, Ruud van Nistelrooy, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst is vergaan in het begin van hun loopbaan", schrijft hij in de Telegraaf. "Alleen begonnen die allen bij een topclub, terwijl Van Persie na zijn periode in de jeugd van Feyenoord instapt bij SC Heerenveen."

De analist verwacht dat er in Heerenveen minder druk zal zijn dan in de top. "Heerenveen wordt een kwestie van vlieguren maken voor Van Persie. Neemt niet weg dat de verwachtingen hooggespannen zullen zijn. Daar zal hij mee moeten omgaan", stelt de oud-spits. "In zijn voetbalcarrière heeft hij zich ontwikkeld tot een verantwoordelijke teamspeler en dat zal hij meenemen als coach. Maar het blijft interessant om te zien hoe hij omgaat met tegenslag."

Lees meer:
0 reacties