"Van Persie heeft twee nadelen, dat zijn geen aanbevelingen"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Martijn Krabbendam denkt dat SC Heerenveen een ideale club is voor Robin van Persie. Volgens de journalist kan de jeugdtrainer in Heerenveen goed beginnen als trainer in het betaald voetbal.

Geert Jan-Jakobs wil op voorhand geen voorspelling doen, maar meent wel dat Van Persie geen streepje voor heeft. "Hij heeft twee nadelen: hij is een topspeler en spits geweest. Dat zijn vaak geen aanbevelingen voor trainers", begint hij in Voetbal International. "SC Heerenveen is ook een lastigere club dan het lijkt met al die krachtenvelden op de achtergrond. De verwachtingen zijn hoger dan de mogelijkheden. Hopelijk is hij de uitzondering."

"Ik denk wel dat SC Heerenveen de ideale club is voor Van Persie", neemt Krabbendam over. "Bij Feyenoord is hij een God, zijn team is bijna een club binnen de club. Mensen vinden het prachtig, zijn aanwezigheid straalt af op de academie. Hij kan alleen niet de opvolger van Arne Slot worden, als hij echt een stap wil maken moet hij naar een club als Heerenveen. Het is niet voor niets een ervaringsvak. Je moet het ervaren door te ervaren."

Lees meer:
0 reacties