Van Persie aan de slag bij Heerenveen: "Dat heeft hij ook mee"

Robin van Persie staat vanaf komende zomer voor de groep bij SC Heerenveen. De voormalig Feyenoorder heeft zeker zijn status als voetballer mee, zo meent Harry van der Laan.

"Het grote voordeel vind ik toch zijn status. Het is een grote speler", begint hij zijn verhaal bij FC Rijnmond. "Of er sprake is van een afbreukrisico? Ik vind Heerenveen een ideale club. Het is een ploeg die altijd wel in die middenmoot zich weet te manifesteren. En als ze het goed doen, voor Europees voetbal spelen."

"Als het wat minder is, worden ze elfde of twaalfde, maximaal. Dat is wat mij betreft Heerenveen. Er zit over het algemeen een goede begroting achter", weet Van der Laan. Hij gaat verder: "Maar waar het mij meer om gaat, is dat hij het vak gewoon echt goed gaat leren bij zo'n club. Hij kan daar nog wel eens een missertje maken. Dat is bij Ajax, Feyenoord en PSV toch een ander geval."

"En dan is hij een van de allergrootste spelers die we hebben gehad in Nederland. Dan heeft hij dat ook nog mee. Ik vind het de perfecte keuze", is het oordeel van Van der Laan.

Lees meer:
0 reacties