Van Marwijk toont begrip voor Nijhuis: "Knaagt aan autoriteit"

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk begrijpt de woede van Bas Nijhuis die uitte na afloop van het duel tussen Feyenoord en Heracles Almelo. De VAR corrigeerde de arbiter en uiteindelijk ging de arbiter met tegenzin mee in de beslissing.

Van Marwijk ziet een patroon ontstaan. "Ik vraag me af of alle scheidsrechters er wel zo blij mee zijn. Want wie is nu eigenlijk de baas, wie beslist?", vraagt de oud-trainer van Feyenoord zich af in zijn column in De Telegraaf. "Er is behalve een scheidsrechter, twee grensrechters en een vierde man nu ook nog een heel VAR-team van een man of vier, die allemaal mee oordelen.'

"Dat knaagt aan de autoriteit van de scheidsrechter. Want wanneer een scheidsrechter door de VAR naar de kant wordt geroepen om naar de beelden te kijken, dan snapt iedereen: hij heeft een fout gemaakt of iets over het hoofd gezien... Daarom kan ik me ook iets voorstellen bij de woede van Bas Nijhuis die bij Feyenoord - Heracles Almelo naar de kant werd gesommeerd en daarmee in feite onder druk werd gezet om een treffer af te keuren."

"Nijhuis nam zichzelf en de VAR uiteindelijk achteraf kwalijk dat hij door de knieën ging. En natuurlijk kan ook de VAR het mis hebben. Het beoordelen van die momenten via beelden wordt uiteindelijk ook door mensen gedaan. En mensen maken fouten! En hoe meer mensen er bij betrokken zijn, hoe meer meningen er zijn en hoe onduidelijker het wordt", aldus Van Marwijk.

Lees meer:
0 reacties