Van Marwijk: "Stefan de Vrij heeft daar al wat meer moeite mee"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk kijkt naar het WK in Qatar vanuit de luie stoel. De oud-trainer van Feyenoord had de kans om ook als trainer naar het WK te gaan, maar de behoefte om nog een keer een land te coachen op een eindtoernooi was er niet bij Van Marwijk.

"Ik zal de landen niet noemen, ik had een aantal opties, maar ik had er geen zin meer in", legt Van Marwijk uit bij Voetbal International. "Ik hoef ook niet zo nodig naar Qatar. Ik heb al in het Midden-Oosten gewerkt en ik ben een aantal keren in Qatar geweest en vond het er niet heel prettig. Bovendien is het mooi geweest, laat mij maar lekker achter de schermen wat dingen doen bij MVV."

Ook is de trainer nog niet bevangen met de Oranjekoorts. "Nee, en ik denk dat bijna niemand dit nog heeft, op de spelers en trainers na", meldt Van Marwijk. "Het is natuurlijk op voorhand al een heel vreemd toernooi en het had nooit in Qatar gehouden mogen worden. Dat land had niet eens kandidaat mogen zijn en destijds had er al ingegrepen moeten worden. Nog los van alle politieke zaken en mensenrechten zitten we nu met een WK in november/december omdat het ’s zomers vanwege de hoge temperaturen in Qatar niet gehouden kan worden. Ik pleit ervoor om het WK altijd in echte voetballanden te organiseren."

Bert van Marwijk is zelf geen voorstander van het systeem met drie centrale verdedigers. "Ik veroordeel het absoluut niet", zegt de oud-trainer. "Ik heb mijn waarheid en Louis heeft de zijne. Ik kan me voorstellen dat je voor drie centrale verdedigers kiest, maar die moeten dan wel heel specifieke kwaliteiten hebben. Ze moeten namelijk ook back kunnen zijn. En die twee posities is al een wereld van verschil. Maar de buitenste centrale verdedigers moeten uitschuiven als de wingback in de omschakeling weg is. Ze moeten dus aan de zijkant kunnen spelen, ze moeten veel snelheid hebben, met ruimte in de rug kunnen spelen en ook nog weten wanneer ze door moeten dekken."

"Nathan Aké en Jurriën Timber moeten dat kunnen, met Virgil van Dijk in het midden", gaat Van Marwijk verder. "Maar een Stefan de Vrij heeft daar denk ik al wat meer moeite mee. Je kijkt ook naar de rest van je team. Denzel Dumfries kan heel goed als rechtsback spelen, maar dat is natuurlijk een ideale man als wingback. Toch luistert ook zijn rol heel nauw."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Feyenoord komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Feyenoord (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
PEC Zwolle
12:15
Feyenoord
za
21/10
Feyenoord
21:00
Vitesse
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
za
4/11
RKC Waalwijk
18:45
Feyenoord
zo
12/11
Feyenoord
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 21 21
2 AZ 7 17 19
3 FC Twente 7 10 18
4 Feyenoord 7 20 17
5 Excelsior 7 3 12
6 Sparta Rotterdam 7 1 11
7 Heracles Almelo 7 -1 11
Bekijk de hele stand