Van Marwijk over specialist: "Hij zette de muur precies zo neer"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk won in 2002 in Rotterdam de UEFA Cup met Feyenoord. De oud-trainer denkt nog vaak terug aan die avond in mei waarin alles op zijn plek viel. Van Marwijk ging in gesprek met Voetbal International en haalde herinneringen op aan de winst op Borussia Dortmund.

Van Marwijk opent met de woorden: "Niet alles van die finale staat me nog helder op het netvlies, maar nog wél die eerste vrije trap van Pierre van Hooijdonk die tegen de paal ging’, zegt Bert van Marwijk. De Feyenoord-trainer stootte zijn assistent Mario Been aan om te wijzen op de positie van Jens Lehmann. ‘Die stond helemaal verkeerd.’ Toen Feyenoord een tweede vrije trap kreeg op een vrijwel identieke plek, richtte Van Marwijk zijn blik meteen op Lehmann. De Duitse goalie ging weer helemaal in de verre hoek staan en dus wendde Van Marwijk zich tot Been met de voorspelling dat deze erin zou gaan. ‘Normaal gesproken ben ik niet zo van het voorspellen, maar dit was zo’n groot wapen van ons."

Van Hooijdonk was zijn tijd ver vooruit en zette spelers in de muur van de tegenstander om de boel te ontregelen. Van Marwijk hierover: "Pierre zette het zo neer dat hij hem in de hoek kon schieten waar hij wilde mikken. Relatief laag over de muur."

Lees meer:
0 reacties