Van Marwijk looft Feyenoorder: "Doet denken aan kleine Leonardo"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk heeft in De Telegraaf vooruitgeblikt op de finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en NEC. Hij benoemt hierbij wie hij de uitblinkers vindt bij de Rotterdammers.

Dat Feyenoord dit seizoen geen kampioen is geworden, voelt volgens de oud-trainer misschien wel als een teleurstelling. Al staat er wel wat tegenover. “Met de 6-0 winst op Ajax heeft Feyenoord het seizoen vlak voor de bekerfinale nog een boost gegeven. Er is altijd onderlinge rivaliteit, Feyenoord wist al dat het een betere ploeg had en toch deed iedere speler er nog een flinke schep bovenop. Dat bracht het publiek op de banken en dat gaf weer vleugels aan het hele elftal. Staat dat publiek achter je, dan klappen de spelers er helemaal overheen.”

Van Marwijk geeft aan dat de spelers op de flanken belangrijker dan ooit zijn voor de Rotterdammers in vergelijking met het begin van het seizoen. “Görkem Sağlam en Yankuba Minteh hebben vaak op de bank gezeten, maar ze hebben nu wel de vorm te pakken. Sağlam doet me regelmatig denken aan onze kleine Leonardo, ook door zijn hele gedrag en stijl op het veld.”

Minteh krijgt ook extra complimenten van de oud-bondscoach. “Minteh vind ik ongelooflijk gevaarlijk door zijn snelheid. Een team heeft wapens nodig en die kunnen heel verschillend zijn: lengte, creativiteit, kracht, maar een van de belangrijkste is snelheid. Maar daarnaast kun je de andere wapens moeiteloos op Feyenoord projecteren. Veel spelers hebben scorend vermogen en dat bewijs zag je tegen Ajax. Gimenez maakte ze even niet en dan nog wint Feyenoord met 6-0”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties