Van Marwijk: "Hierdoor is Feyenoord een sterk team geworden"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk heeft in De Telegraaf vooruitgeblikt op de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Hij vindt de Rotterdammers een erg sterk team hebben maar waarschuwt wel voor de tegenstander.


De oud-trainer die met Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won begint door twee spelers uit te lichten. “Feyenoord heeft ook een keeper van naam met Justin Bijlow, maar de trainer Arne Slot heeft aangegeven dat de finale nog te vroeg komt. Met Quilindschy Hartman is hij nóg een basiskracht kwijtgeraakt. Waarom licht ik deze twee er nu uit? De invulling door andere 'poppetjes' op hun posities en het daarna voortdurende succes onderstrepen de kracht en de manier van werken van Slot.”

Die manier van werken wordt gewaardeerd door de oud-trainer. “Hij kiest voor een bepaalde stijl en ongeacht het resultaat houdt hij daaraan altijd vast. Voor iedereen is de voetbalvisie helder. Dan kun je makkelijker de ene speler voor de andere inwisselen. Feyenoord heeft een tijdje met de vleugels geworsteld, daar is nu meer rust en balans gevonden. Hierdoor is Feyenoord een ongelooflijk sterk team geworden en dat is knap, want het moeilijkste is om in het jaar na het winnen van een grote prijs dezelfde motivatie vast te houden. Ik heb dat als trainer zelf ervaren.”

Ook denkt Van Marwijk dat het volgend seizoen een spannende titelstrijd kan worden tussen Feyenoord en PSV. Wel moeten de teams dan zo goed als het kan intact blijven. “Als Feyenoord en PSV volgend seizoen grotendeels dezelfde selecties hebben, zal de strijd om de landstitel spannender worden. Nu wordt Feyenoord tweede op enige afstand van PSV en daardoor is Feyenoord veel gevaarlijker voor NEC omdat de spelers dubbel zo gebrand zijn op het winnen van de beker. Ze worden geen kampioen, dan móet de beker de andere prijs zijn.”

Lees meer:
0 reacties