Van Marwijk: "De tegenstander van Feyenoord heeft een prima elftal"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Komend weekend staat de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC op het programma. Bert van Marwijk won de KNVB Beker als speler en als Feyenoord-trainer. In De Telegraaf laat hij zijn licht schijnen op de Nijmeegse ploeg.

Voor Van Marwijk is het 'niet zo vreemd' dat NEC de finale heeft gehaald. "De tegenstander van Feyenoord heeft een prima elftal en het succes bij NEC is het gevolg van het beleid en de mensen die het op voetbaltechnisch vlak bepalen. De rust in de club is minstens zo belangrijk", schrijft hij.

"Voor iedereen is er een bepaald gevoel van zekerheid en dat kan niet los worden gezien van de aanwezigheid en invloed van geldschieter Marcel Boekhoorn. De dingen die hij mogelijk heeft gemaakt, hebben de mensen vertrouwen gegeven", aldus Van Marwijk. Die rust kwam ook terug op trainersgebied. "Rogier Meijer heeft de rust bewaard in de tijd dat het sportief minder ging."

Hij gaat verder: "De club heeft hem toen niet ontslagen, maar heeft hem zijn werk laten doen. Dat is voor mij andermaal het bewijs dat als je in iemands manier van werken gelooft, je niet in paniek moet raken omdat het zijn vruchten zal afwerpen. Kijk wat er gebeurt, nu wordt zijn contract verlengd."

Wat Van Marwijk verwacht van de finale? "Het talent zit vooral voorin, al heb ik op het middenveld ook hoge verwachtingen van de pas 22-jarige Dirk Proper. Achterin ontwikkelt ook Philippe Sandler zich goed. En met Jasper Cillessen staat er in het doel een brok ervaring. Hij is altijd een goede keeper geweest, heeft na Ajax niet voor niks bij Barcelona en Valencia onder contract gestaan."

"Hij heeft ook nog eens 65 (!) interlands gespeeld. Cillessen is geïrriteerd geraakt door kritiek, maar hij heeft het juiste antwoord gegeven en je ziet dat hij nu met meer vertrouwen in de goal staat", merkt hij op.

Lees meer:
0 reacties