Van Hooijdonk: "Twijfel of we in een ander stadion hadden gewonnen"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk won met Feyenoord de UEFA Cup in 2002. De aanvaller zelf was bijzonder belangrijk in die wedstrijd door maar liefst twee doelpunten te maken.

"Voor iedere penalty voel je een bepaalde druk, maar bij deze kwam wel iets meer kijken”, blikt Van Hooijdonk terug in De Europese Helden van Feyenoord. "Je realiseert je op dat moment: als die bal erin gaat, staan we 1-0 voor tegen tien man. We hadden de kans om een grote stap richting de beker te zetten. Ik kreeg de kans om te scoren in een Europese finale. Dat ging allemaal door mijn hoofd voordat ik de bal neerlegde. Ik schoot hem in de linkerhoek en hoewel Lehmann daarheen dook, ging de bal erin."

Van Hooijdonk maakte er nog een. "Niet lang na de 1-0 kregen we een vrije trap op een ideale plek. Het enige wat ik moest doen was de bal over de muur krijgen. Lehmann stond iets meer in het midden, maar ik raakte de bal hard en hij verdween in het doel. Ik wist wat ik moest doen en ik deed het. De supporters gingen weer helemaal los en ik trok uit blijdschap mijn shirt uit."

Volgens Van Hooijdonk was het spelen in De Kuip een groot voordeel. "De sfeer gaf me de hele wedstrijd lang een geweldige energie. Op de tribunes zaten zoveel Feyenoord-supporters. Er was een geel-zwarte zee van Dortmund, maar je kon zien waar die ophield. Vanaf dat punt was het alleen maar Feyenoord. Het heeft ons zeker geholpen. Ik twijfel of we in een ander stadion hadden gewonnen."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties