Van Hooijdonk woest op Van Persie: "Duwde hem tegen de muur"

Veel Feyenoorders kennen de vete nog wel tussen Robin van Persie en Pierre van Hooijdonk, die twee decennia terug samenspeelden in Feyenoord 1. In de Cor Potcast blikt Van Hooijdonk terug op een incident tussen de twee voormalig spitsen van de Rotterdammers.

In het duel tegen RKC in 2002 besloot Van Persie een vrije trap te nemen, terwijl Pierre van Hooijdonk als specialist de man was om het te doen voor Feyenoord. Dit leverde veel tumult op. Het duel vond plaats net nadat de zomertijd was ingegaan. Van Persie had dat echter niet door en kwam te laat aan op de club en moest op de bank beginnen. Van Hooijdonk: "Toen we die vrije trap kregen, stond hij inmiddels op het veld. Toen dacht hij: dit is een mooi moment om even wat recht te zetten. Ik heb daar geen last van gehad, maar iedereen in de kleedkamer wist wel hoe laat het was."

Van Hooijdonk was woest na afloop en hij viel Van Persie aan. "Dat waren twee handjes", blikt hij terug. "Toen kon dat nog, nu word je ontslagen denk ik. Ik duwde hem tegen de muur aan en klaar. Maar dat was voor de rest helemaal geen discussiepunt. Ik stoorde me daarna alleen aan het feit dat mensen die actie (van Van Persie, red.) goedkeurden."

"Ik ben altijd een jongen geweest die zich altijd conformeerde aan de afspraken die er lagen. Dat vind ik namelijk een stukje betrouwbaarheid, ook als het bijvoorbeeld tactisch is. Als je achter je man aan moet, dan verwacht je als trainer dat dat gebeurt. Dat vond ik ongepast en dat vind ik nog steeds, ook als het morgen bij mij bij Zaterdag 2 Beek Vooruit gebeurt", besluit Van Hooijdonk.

Lees meer:
0 reacties