Van Hooijdonk lovend: "Dat is ook wel iets wat bij Feyenoord hoort"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Voormalig Feyenoord-speler Christian Gyan overleed vorige week en werd slechts 43 jaar. Oud-teamgenoot Pierre van Hooijdonk is erg lovend over de Ghanees en kan zich die tackles nog wel herinneren.

"Echt, als er een kluts was, dan raakte hij je altijd nog even ergens met een scheenbeen of een knie. Volgens mij niet eens bewust, maar je voelde het", zegt Van Hooijdonk tegen Voetbal International. "Die tackles waren volgens mij ook zijn manier om het even duidelijk te maken als hem iets niet zinde. Wat dat dan was, moest je zelf dan maar bedenken, want Chris zei nooit een kwaad woord. Maar soms had hij het even in de kop."

Dat de fans nu zo massaal doneren aan de familie van Gyan, verbaast Van Hooijdonk niet. "Dat is ook wel iets wat bij deze club hoort. Dat is geen nieuws. Dat mensen zo begaan zijn met hem, kan ik wel begrijpen. Hij was geen jongen die er even twee inschoot of een beslissende actie maakte."

De oud-spits vervolgt: "Ook niet iemand die met zijn armen de supporters even op ging jutten. Maar alles wat de mensen meekregen, was dankbaarheid, of hij nu op de bank zat of in het tweede elftal speelde. Hij was heel erg nederig en had in niets het beeld van de flashy voetballer om zich heen hangen."

"Kijk maar naar die andere held Kiprich. dat is hetzelfde verhaal. Gewoon doen en dankbaar zijn. Dat spreekt aan bij supporters. Daarbij was hij iemand die echt altijd volle bak ging, het verhaal van mouwen opstropen en gaan. Dat hij wat kleiner was, maakt het dan ook vaak nog extra mooi om te zien. Hij vloog er altijd honderd procent in. Bal afpakken en inleveren", aldus Van Hooijdonk.

Lees meer:
0 reacties