Van Hooijdonk kritisch: "Maar verwacht nog steeds meer van hem"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Orkun Kökcü was zondagmiddag belangrijk voor Feyenoord. De middenvelder scoorde twee keer tegen NEC en droeg daarmee bij aan de 1-4 overwinning. De analisten van NOS Studio Voetbal willen nog steeds meer zien van hem.

''Ik vond hem wel aardig spelen, maar ik verwacht nog steeds meer van hem", vertelt Pierre van Hooijdonk. "Hij moet deze zomer de cashcow worden van Feyenoord, wat ik ook begrijp. Ik vind dat hij zich dan nog wel wat meer moet specialiseren. Bij de tegengoal moet hij die bal gewoon wegrammen. Zo’n goal als dat afstandsschot, dat zijn dingen die ik meer van hem wil zien."

"Het is nog een beetje 'tien-meter-overzicht'. Het oogt allemaal simpel. Dan kan je zeggen dat het ook moeilijk is om simpel te spelen, maar ik vind dat Aursnes dat beter beheerst. Hij voetbalt simpel. Met Til als lopende 'tien' moet je op de rest van het middenveld dan nog wat creativiteit en doelpuntjes hebben. Dat moet Kökcü leveren. Ik denk dat hij dat kan, maar dan moet hij wel net zoals vanmiddag vaker scoren", zegt Van Hooijdonk.

Rafael van der Vaart besluit: "De kwaliteit druipt ervan af, dat is duidelijk. Maar: of je ergert je tijdens een wedstrijd kapot aan hem, of hij doet de meest geweldige dingen. Er zit bijna geen middenweg in. Zelfs vandaag, waarin hij twee keer scoort, denk je af en toe nog van 'wat is hij aan het doen?'. Dan doet hij daarna opeens weer iets geweldigs. Ik kijk graag naar hem omdat hij een speler is waar het bij Feyenoord een beetje om draait.''

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand