"Van Hooijdonk knipte zijn pet door en plakte er vijf euro op"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Orange Pictures

Royston Drenthe speelde maar kort bij Feyenoord. Hij debuteerde als jonge jongen in het eerste elftal en in no-time verdiende de vleugelflitser een transfer naar het grote Real Madrid. Drenthe kan zich Pierre van Hooijdonk nog goed herinneren, die moeilijk om kon gaan met sommige jonge jongens in de selectie.

In de podcast Dave & Drenthe vertelt Drenthe over een actie die Pierre van Hooijdonk uithaalde bij een speler die niet wilde luisteren. "Wij waren doordat we zo talentvol en speels waren, zagen we het als een speelparadijs. Na 10 minuten wisten we hoe we moesten spelen, breng die bal. Begrijp je? Pierre van Hooijdonk kon dat niet begrijpen. Pierre heeft ook de grap met Jonathan de Guzman uitgehaald om zijn petje door te knippen omdat er een regel was. Zodra we naar binnen lopen in het stadion: petjes af. Wij parkeerden onze auto's achter het stadion en daar kregen we onze spullen en dan liepen we naar binnen. Dan hadden wij soms ons petje op of scheef op de handdoek. Pierre had dat petje doorgeknipt en 5 euro erop geplakt en zei: 'Ga je luisteren of niet?'."

Drenthe ziet in dat Van Hooijdonk niet met zich liet sollen. "Die man let op alles. Als we de sokken over onze knieën hadden op de training vroeg hij of we dachten dat we Maradona waren. Op zich is het normaal dat er een bepaalde draagkracht of ervaren speler dat hij dat aangeeft. Beide benen op de grond, ga niet vliegen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties