Van Hanegem steunt Wijnaldum: "Jullie beslissen niet wat ik vind"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © YouTube

Willem van Hanegem steunt de stevige bekritiseerde Georginio Wijnaldum. Dat vertelt het clubicoon van Feyenoord in de Willem&Wessel Podcast.

De middenvelder lag deze week flink onder vuur na een interview met Noa Vahle van Vandaag Inside Zo wees zij erop dat hij het programma van Derksen en co een paar jaar genegeerd heeft omdat hij vond dat het programma racistisch was. Een paar jaar later maakt hij wel een overstap naar een land waar gediscrimineerd wordt en de mensenrechten geschonden zijn. De middenvelder maakte toen de vergelijking met de toeslagenaffaire en dat er nog steeds jongens in Nederland voetballen.

Deze vergelijking schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Toch steunt Willem van Hanegem hem wel. "Ik zou helemaal niks zeggen tegen die journalisten. Ik heb daar geen boodschap aan. Al die mensen willen alles beslissen. 'Dit mag niet, dat mag niet, je mag dat niet.' Dat willen zij allemaal uitmaken. Als ik nu zou spelen, zou ik zeggen: 'Opdonderstralen jullie. Jullie beslissen niet wat ik vind. Niemand.' Bij hen is dat wel zo", besluit De Kromme.

Lees meer:
0 reacties