Van Hanegem naar Duitsland - Nederland: "Doen ze gewoon netjes"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

De spelers van het Nederlands Elftal uit 1974 zijn door de KNVB uitgenodigd om in Frankfurt het duel tussen Duitsland en Nederland bij te wonen. Het gaat om de spelers die deel uit maakten van de selectie die in 1974 het WK in West-Duitsland speelden.

Hoewel Jaan de Graaf wel tot de selectie behoorde, kwam hij nooit in actie voor het Nederlands Elftal. Willem van Hanegem is een boezemvriend van hem. Van Hanegem in Algemeen Dagblad hierover: "Jaan staat ook al dagen met draaiende motor voor mijn deur. Jaan was een goede speler. Maar nee, er staan geen interlands achter zijn naam. Hij zei: ik ben daar in Frankfurt voor één keer wel John Rep."

Eerst was het doel de nog levende internationals van beide landen bij elkaar te krijgen. "Voor een voetbalwedstrijd de luxe kijken", zegt Van Hanegem. Echter hadden de Duitsers weinig belangstelling in tegenstelling tot de Nederlanders. Het Nederlandse gezelschap dunde flink uit de laatse jaren. Zo overleden Piet Schrijvers, Jan Jongbloed, Wim Suurbier, Harry Vos, Ruud Geels, Pleun Strik, Rob Rensenbrink, Piet Keizer, Wim Jansen en Johan Cruijff.

Van Hanegem tot besluit: "Ik hoor weleens dat ze in Zeist vooral willen dat het niet wordt uitgelegd als een poging van: kijk ons eens even goed zijn voor de oud-spelers. Maar mijn generatie voelt feilloos aan of iets echt of nep is. Dit doen ze gewoon netjes."

Lees meer:
0 reacties