Van Hanegem kritisch op Feyenoorder: "Stel hem een keer niet op"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

Als het aan Willen van Hanegem ligt, dan mag Santiago Gimenez de volgende wedstrijd van Feyenoord op de bank beginnen. De clubicoon stoort zich aan de Mexicaan, die veel kansen mist de laatste tijd. De Kromme zou graag zien dat Ayase Ueda de kans krijgt bij de Rotterdammers.

Van Hanegem begint eerst over Gimenez. "Ik had tegen hem gezegd: ga jij maar eens even op de bank zitten", zo vertelt Van Hanegem bij Rondo. "Ze hebben alle data. Nu hoor je weer: ja, maar hij werkt zo veel en hij rent een paar keer heen en weer. Stel hem een keer niet op."

Van Hanegem ziet dus graag dat Ueda een keer de kans krijgt. "Ja, dat vind ik wel. Ze hebben een heel goede Japanner van Cercle Brugge gehaald. Gimenez heeft bij elkaar twintig tot dertig goals laten liggen. Het is toch heel normaal dat je daarover praat? Maar als je erover praat dan is de trainer weer een beetje… kom op nou."

Marco van Basten neemt het op voor Gimenez. "Die jongen weet wel hoe hij moet scoren. Hij heeft een periode ook goed gespeeld, nu speelt hij niet goed. Het ligt in het midden." Van Hanegem kan zich wel vinden in de woorden van Van Basten. "In het begin speelde hij héél erg goed, toen dacht ik dat Feyenoord weer kampioen zou worden. Hij speelde toen heel goed."

Lees meer:
0 reacties