Van Hanegem kritisch op Feyenoord: "Veel minder dan de jaren ervoor"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © YouTube

Willem van Hanegem en Marco van Basten hebben aan tafel bij Rondo teruggeblikt op het spel van Feyenoord tegen Ajax. Daar waar Van Basten positief is, vallen bij Van Hanegem toch wat kritiekpunten te bespeuren.

Van Basten begint met zijn positieve verhaal: "Ik heb genoten van Feyenoord, ik vond ze echt goed spelen. Als je ziet dat ze dat met zijn allen echt nastreven, en dat is ze gelukt. Als je ziet hoe makkelijk ze van achteruit opbouwen en kansen creeren, hoog druk geven en van achteruit voetballen. Voorbeeldig."

Van Hanegem is wat kritischer. "Zo hoort het ook. Dat heb ik toch een aantal wedstrijden niet gezien. Het eerste jaar hebben ze zo gespeeld maar werden ze geen kampioen. Dat was geweldig om te zien. Maar dit jaar vind ik ze qua druk geven, dat is veel minder dan de jaren ervoor. Marco zei dat ze zo snel mogelijk... Maar dat vind ik juist niet. Zondag wel, maar die wedstrijden ervoor was het breed, breed. Die buitenspelers stonden niet goed. De linksback kwam er al wedstrijden niet overheen. Dat is nu wel het geval en zie je dat het moeilijk is om er tegen te spelen", besluit De Kromme.

Lees meer:
0 reacties