Van Hanegem: "Feyenoord speelt beter dan die miljoenenploeg van jou"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem zag zaterdagmiddag hoe Manchester United beslag legde op de FA Cup. Erik ten Hag pakte hiermee dit seizoen dus alsnog een prijs, maar 'De Kromme' is niet onder de indruk van de afgezakte Engelse grootmacht en vergelijkt het spel van de ploeg met Feyenoord en PSV.

"Dat is Erik ten Hag bij Manchester United niet gelukt, de ploeg goed laten voetballen", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Hij won de FA Cup en hij deed net alsof hij het al twee seizoenen goed doet daar in Engeland. Hoe kun je dat nou zeggen? Hij heeft voor een godsvermogen de verkeerde spelers gehaald. Het voetbal van Manchester United doet pijn aan de ogen zo slecht.

"In de halve finale lag heel Engeland in een deuk, want Coventry City kwam terug van 0-3 naar 3-3", gaat de voormalig international van Oranje verder. "En omdat een speler van Coventry een millimeter buitenspel stond, werd het uiteindelijk geen 3-4 voor Coventry. Dan win je die beker en dan is het opeens het grote gelijk halen."

"Zoals hij in een interview ook nog even vertelde dat PSV zoveel beter was dan Feyenoord. Dat kan best kloppen, maar misschien had de journalist moeten zeggen: ‘Jawel, Erik. Maar allebei die clubs spelen toch veel beter voetbal dan die miljoenenploeg van jou?", aldus Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties