Van Gastel: "Als je zonder wifi zit, is het lastig communiceren"

Jean-Paul van Gastel in dienst van Feyenoord
Jean-Paul van Gastel in dienst van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Jean-Paul van Gastel is momenteel de hoofdtrainer van Guangzhou City FC, maar verblijft per dag zo'n twintig uur op zijn hotelkamer vanwege de coronamaatregelen in het land. Spijt van zijn keus heeft Van Gastel echter niet.

"Helaas dus wederom geen echte uit- en thuiswedstrijden voor veel publiek", zegt Van Gastel tegenover de Volkskrant. "We verblijven steeds met vijf andere clubs in dezelfde speelstad en spelen daar dan twee keer tegen elkaar, vervolgens verhuizen we naar een andere speelstad met andere tegenstanders. Tussendoor kun je een paar dagen naar huis (Guangzhou, red.)."

Van Gastel geeft wel aan zijn kinderen enorm te missen. "En als je zoals hier zonder wifi zit, is het lastig communiceren", aldus de oud-Feyenoorder. "Dat is heftig, heel heftig." desondanks verlengde de trainer in China. "Ik kan mezelf hier ontwikkelen als persoon en hoofdtrainer. Er is een heel andere denkwijze over voetbal, de problematiek rondom de sport is anders. De kunst is om je aan te passen aan de cultuur zonder afbreuk te doen aan jezelf."

"Laat ik het erop houden dat ik al veel heb moeten oplossen. Maar ik zeg je echt eerlijk: het is een fantastische ervaring, een geweldige leerschool. Wonen en werken in het buitenland, een nieuwe cultuur ontdekken, daarin je weg vinden is rijkdom. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is dat onbetaalbaar", aldus Van Gastel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand