Van Gastel: "Als je zonder wifi zit, is het lastig communiceren"

Jean-Paul van Gastel in dienst van Feyenoord
Jean-Paul van Gastel in dienst van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Jean-Paul van Gastel is momenteel de hoofdtrainer van Guangzhou City FC, maar verblijft per dag zo'n twintig uur op zijn hotelkamer vanwege de coronamaatregelen in het land. Spijt van zijn keus heeft Van Gastel echter niet.

"Helaas dus wederom geen echte uit- en thuiswedstrijden voor veel publiek", zegt Van Gastel tegenover de Volkskrant. "We verblijven steeds met vijf andere clubs in dezelfde speelstad en spelen daar dan twee keer tegen elkaar, vervolgens verhuizen we naar een andere speelstad met andere tegenstanders. Tussendoor kun je een paar dagen naar huis (Guangzhou, red.)."

Van Gastel geeft wel aan zijn kinderen enorm te missen. "En als je zoals hier zonder wifi zit, is het lastig communiceren", aldus de oud-Feyenoorder. "Dat is heftig, heel heftig." desondanks verlengde de trainer in China. "Ik kan mezelf hier ontwikkelen als persoon en hoofdtrainer. Er is een heel andere denkwijze over voetbal, de problematiek rondom de sport is anders. De kunst is om je aan te passen aan de cultuur zonder afbreuk te doen aan jezelf."

"Laat ik het erop houden dat ik al veel heb moeten oplossen. Maar ik zeg je echt eerlijk: het is een fantastische ervaring, een geweldige leerschool. Wonen en werken in het buitenland, een nieuwe cultuur ontdekken, daarin je weg vinden is rijkdom. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is dat onbetaalbaar", aldus Van Gastel.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
Feyenoord
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Heracles Almelo
14:30
Feyenoord
zo
14/01
Feyenoord
16:45
NEC
zo
21/01
Vitesse
14:30
Feyenoord
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand