Van Gangelen zegt 'sorry' na opmerking over Slot-voorganger Klopp

Jan Joost van Gangelen
Jan Joost van Gangelen Foto: © Pro Shots

Arne Slot heeft de moeilijke taak om Jürgen Klopp op te volgen bij Liverpool. Jan Joost van Gangelen vroeg zich in het programma Voetbalpraat hardop af of de trainer nou echt zo bijzonder gepresteerd heeft in Engeland. Al snel in de uitzending wordt hem dat duidelijk gemaakt door de tafelgasten.

"Als je kijkt naar alle prestaties, dan weet ik niet of het mee- of tegenvalt. Eén Champions League, één FA Cup, één landskampioenschap…", somde Van Gangelen op. Kees Kwakman voegde er meteen aan toe dat Liverpool onder zijn leiding ook tweemaal de Carabao Cup won, het tweede bekertoernooi van het land.

"Die houden we altijd even onder de tafel. Het tweede bekertoernooi van Engeland, of vind jij dat we die moeten meetellen Cris?", richtte Van Gangelen zich tot Cristian Willaert. "Jouw vraag zegt al alles, hè. Hij komt op het moment dat Liverpool achtste of negende staat, geen Champions League speelt. De club lag helemaal op de kont en hij heeft er eigenlijk in een paar jaar tijd een machine van gemaakt die jarenlang achter elkaar in de ogen van iedereen top vijf is geweest."

Willaert vervolgt: "Dat is toch fantastisch? Decennialang geen kampioen; hij heeft ze kampioen gemaakt. Een Europa Cup I gewonnen, ook nog een Europa Cup I-finale gespeeld." Kwakman mengt zich ook weer in het gesprek door nog twee prijzen te noemen die Klopp won: de UEFA Super Cup en het WK voor clubteams. “Sorry Jürgen”, was daarop het antwoord van Van Gangelen.

Lees meer:
0 reacties