Barry van Galen: "Bij Feyenoord weet vrijwel niemand dat"

Barry van Galen
Barry van Galen Foto: © Pro Shots

Het aankomende weekend gaat de Eredivisie weer beginnen na een interlandbreak. Feyenoord staat momenteel vierde, maar de verschillen bovenin zijn klein. Voormalig profvoetballer Barry van Galen denkt dat de competitie nog lang spannend kan blijven.

Zo ziet hij dat AZ op de derde plek momenteel goed draait. "AZ is gewoon goed", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar waar ik altijd naar kijk, is of de ploeg kampioenservaring in de selectie of in de staf heeft", vervolgt hij, en geeft aan dat AZ dit niet heeft. "En in zo’n laatste maand is dat nodig, want dan komt de druk echt om de hoek kijken. Een voordeel is dat Schreuder, Slot en zeker Van Nistelrooij ook niet heel ervaren zijn. Alleen Schreuder werd als trainer kampioen, maar wel in België."

Toch denkt hij dat na verloop van tijd duidelijke verschillen zullen ontstaan. "Je mag het niet zeggen, maar de traditionele topclubs zullen straks de arbitrage mee hebben in de beslissende fase. Thuis zullen ze nauwelijks punten verspelen. Als je als AZ en FC Twente dus echt mee wilt doen, moet je heel veel punten halen. AZ hoort er wel bij hoor, het lukt de club al jaren zich ertussen te nestelen. FC Twente hoort er traditioneel niet bij, die club speelde nog niet zo lang geleden eerste divisie, maar dit seizoen zouden ze lang kunnen aanhaken. Al is Ajax de topfavoriet."

Vervolgens benadrukt hij hoe belangrijk het is dat spelers weten hoe het is om prijzen te winnen. "Dat is zo belangrijk in de laatste weken. Bij Ajax weten ze allemaal hoe het is om prijzen te winnen. Bij PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente vrijwel niemand. Dat is volgens mij straks een beslissende factor", aldus Van Galen.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
wo
25/01
Feyenoord
21:00
NEC
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand