Van Gaal over Bijlow: "Zelfkritiek is voetballers meestal vreemd"

Justin Bijlow tegen PSV
Justin Bijlow tegen PSV Foto: © Pro Shots

Justin Bijlow zit niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Volgens bondscoach Louis van Gaal ligt dit aan een iets mindere periode van de doelman, terwijl Bijlow zelf aangeeft niet zo zeer in een mindere fase zit.

"Volgens mij heb ik in mijn eerste persconferentie al aangegeven dat we problemen hebben met de keepers. Dat zeg ik niet voor niks", vertelt Van Gaal aan tafel bij Humberto. "Je hebt gezien dat in die periode waarin ik het bewind voer, we veel keepers hebben uitgenodigd. Tim Krul zit er nu ook niet bij, maar daar wordt niet over gesproken omdat hij bij Norwich City speelt. Dat is belachelijk, want we volgen al die keepers."

"Pasveer doet het goed en deed het vorig jaar ook goed, al kreeg hij toen een blessure. Daardoor kon ik hem niet selecteren. Nu kan ik hem nog één keer selecteren en hem leren kennen. Mijn keuze kan ik dan weloverwogen maken", zegt Van Gaal, die aangeeft dat Bijlow het WK nog lang niet hoeft te vergeten. "Nee, natuurlijk niet. Dat geldt voor alle spelers. Justin keept op dit moment niet geweldig. Dat weet hij zelf ook."

Bijlow zelf gaf na de nederlaag bij PSV aan dat het met zijn 'vormdip' wel meevalt. "Ik weet ook wel dat ik niet in topvorm ben, maar denk niet dat ik in een mindere fase zit", zei de doelman. Van Gaal was ietwat verrast door de uitspraken. "Wat is het verschil tussen een mindere fase en in niet in topvorm? Zelfkritiek is voetballers meestal vreemd", aldus de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
za 22 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 6 nov. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Feyenoord -
do 10 nov. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
Bekijk de hele stand