Van Ewijk maakte opvallende transfer: "Weggestuurd bij Feyenoord"

Milan van Ewijk
Milan van Ewijk Foto: © Pro Shots

Milan van Ewijk staat zondag op Wembley tegenover Manchester United. De oud-speler van SC Heerenveen heeft zich met Coventry City geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Vijf jaar geleden was de 23-jarige vleugelverdediger nog speler van Excelsior Maassluis.

Van Ewijk maakte afgelopen zomer de opvallende overstap van SC Heerenveen naar Coventry City, nadat ook grotere clubs als PSV, Sporting Portugal en Anderlecht interesse toonden. "Ik wilde vorige zomer naar een club met een duidelijk plan, waar ik veel zou kunnen spelen", legt Van Ewijk uit in de Volkskrant. "De andere clubs hadden wel interesse, maar het bleef allemaal nogal vaag. Coventry wilde met vijf verdedigers spelen en ik zou als wingback veel vrijheid krijgen om mijn snelheid te gebruiken."

Voor de rechtsback was zijn gevoel dan ook heel belangrijk. "Tot mijn 15de speelde ik in de jeugdopleiding van Feyenoord. Ik werd na zes jaar weggestuurd, omdat ik me niet genoeg ontwikkelde. Mijn hele familie was meeverhuisd vanuit Amsterdam, van baan veranderd. Toen ik weg moest, was ik het plezier in het voetbal helemaal kwijt en besloot ik een stap terug te doen naar de amateurs", aldus Van Ewijk, die nu met Coventry City wil schitteren in de FA Cup en de Championship. "Om mezelf uiteindelijk klaar te stomen voor de Premier League."

Dat kan ook met Coventry City, dat momenteel achtste staat op het tweede niveau van Engeland en zich kan plaatsen voor de play-offs. "Het doel is natuurlijk om met Coventry te promoveren, maar het mooie én vervelende aan de Championship is dat iedereen van iedereen kan winnen. Promotie wordt lastig", beseft de verdediger.

Lees meer:
0 reacties