Van Eersel: "Kans op een buitenlandse trainer is groter dan 50%"

Dennis van Eersel en Ruud van Os in De Kuip
Dennis van Eersel en Ruud van Os in De Kuip Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft nog geen opvolger gevonden voor Arne Slot, die nog twee wedstrijden als hoofdtrainer voor de groep zal staan bij Feyenoord. Clubwatcher Dennis van Eerstel denkt dat het 50/50 is of het een Nederlandse of buitenlandse trainer wordt, zo laat hij weten in de FC Rijnmond Podcast.

Van Eersel legt uit hoe het in zijn werk gaat. "Feyenoord wil er zijn tijd voor nemen, dat is de stand van zaken. Dennis te Kloese (technisch directeur, red.) hanteert het credo: zorgvuldigheid boven snelheid. Feyenoord heeft een profielschets, die hadden ze vorig jaar ook al liggen. Toen had het anders kunnen lopen. Nu willen ze de opties filteren naar twee of drie kandidaten, om daarmee ook echt een gesprek te plannen. Feyenoord is echt nog niet zo ver dat er iemand op pole position ligt, zoals veel geruchten ons willen doen geloven. Er is nog niet één trainer waar de club vol voor gaat."

Van Eersel vervolgt dat de Rotterdammers heel statistisch te werk gaat. "Feyenoord maakt ook gebruik van data. Je gaat nooit iemand vinden die exact dezelfde speelwijze als Arne Slot heeft, maar bepaalde onderdelen van het spel zijn natuurlijk heel goed te meten. Hoe zetten ze druk, hoe vaak heroveren ze hoog op het veld de bal. Daar zijn gegevens van uit heel Europa. Feyenoord is niet gebonden aan een Nederlandse trainer. Zij spelen ook op een dergelijke manier."

Tot slot refereert Van Eersel naar een buitenlandse club. "Bij Cercle Brugge spelen ze het voetbal wat ze bij Feyenoord spelen. Dat is kwalitatief wat minder, omdat de spelers wat minder zijn. Maar die moet bij Feyenoord ook op het lijstje staan. Mijn gevoel zegt dat de kans op een buitenlandse trainer groter dan 50% is."

Lees meer:
0 reacties