Van Diemen: "Bij Feyenoord hingen we er maar een beetje bij"

Samantha van Diemen in het shirt van Feyenoord
Samantha van Diemen in het shirt van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Samantha van Diemen maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Fortuna Sittard. De verdedigster kende een prima seizoen in Rotterdam, maar besloot toch te vertrekken naar Limburg. En daar heeft Van Diemen zo haar redenen voor.

"De ambities van Fortuna zijn helder: bij de top spelen, Champions League halen", zegt Van Diemen in gesprek met De Limburger. Bij Feyenoord groeide ze uit tot een belangrijke speelster, maar toch vertrok Van Diemen uit Rotterdam. "Bij Feyenoord hingen we er maar een beetje bij, vind ik. Laten we maar een vrouwenteam starten, dan hebben we dat ook, dat idee.

"Hier ligt de focus op het voetbal en staat alles in het teken daarvan", gaat Van Diemen verder. "Bij Feyenoord waren we nog veel met randzaken bezig. Een voorbeeld: als ik thuis kwam van de training moest ik mijn moeder vragen of ze meteen mijn kleding wilde wassen, want die had ik een dag later weer nodig. In Sittard ligt alles netjes klaar. Dat is in mijn ogen profvoetbal. Sommige meiden bij Feyenoord moesten geld bijleggen om daar te kunnen spelen. Maakten zich zorgen of ze wel genoeg hadden om benzine te kopen om naar de trainingen te rijden."

Van Diemen heeft in Rotterdam echter wel een mooie tijd gehad. Dé reden van haar overstap is het verschil in ambities. "Een club die gaat voor een plek bij de top, met een professionele aanpak, past beter bij me. Ik wil spelen om de prijzen. Je voetbalt om kampioen te willen worden. Mijn verwachtingen en die van de club verschilden teveel", aldus de voetbalster.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
wo
25/01
Feyenoord
21:00
NEC
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand