Van der Laan over Mats Wieffer: "Hij weet dat toch te maskeren"

Mats Wieffer moet het EK voetbal aankomende zomer laten schieten. De middenvelder van Feyenoord maakte afgelopen jaar zijn debuut en liet hierbij een goede indruk achter. Toch moet hij het EK thuis vanaf de bank gaan bekijken.

In FC Rijnmond heeft oud-voetballer en voormalig ploeggenoot van Wieffer Luigi Bruins mooie woorden over voor de middenvelder. "Het is natuurlijk een fantastische ervaring dat EK. Als je ziet waar die jongen twee jaar geleden was. Fantastische jongen en enorm mee gelachen, een fantastische speler. Alleen hij was fysiek nog niet daar. Nog verre van daar moet ik zeggen."

Harry van der Laan die ook aangeschoven is, haakt in. "Hij heeft me wel verbaasd in zijn explosiviteit, daar was ik wel bezorgd over. Je moet wel snelheid kunnen maken, zeker op een hoger niveau. Maar hij is tactisch sterk en weet zich zo goed op te stellen dat hij dat toch weet te maskeren. Het is niet de jongen van de eerste 10 meter. Als hij eenmaal op gang is gaat het wel. Maar het is een enorme aanwinst geweest. Maar het is jammer dat hij niet mee gaat, het is allemaal perfecte bagage zo'n groot toernooi. Ook voor zijn volgende stap."

Lees meer:
0 reacties