Van der Laan kraakt spelers flink af: "Krankzinnig, zo slecht"

Harry van der Laan, oud-speler van onder meer Feyenoord is niet te spreken over het niveau van de verdedigers in Nederland. Hij is van mening dat spitsen hier in een walhalla leven, zo laat hij weten bij FC Rijnmond.

Van der Laan begint over de spits van Feyenoord en PSV. "Gimenez heeft het ook een beetje, net als Luuk de Jong. Hoewel hij in Spanje goed presteerde. De Eredivisie is wel een walhalla voor spitsen. Als je een beetje leep bent en je staat een paar keer op de goede plek. Zelfs Geertruida kan het spitsen nog voordoen door slim te lopen en dan staat ie er gewoon. Hij had er nog meer kunnen maken dan zeven, want hij is heel vaak in die positie geweest. Dat is gewoon een kwaliteit, gewoon even slim lopen. Even om die Van Polen omheen, het is krankzinnig."

De oud-voetballer denkt dat het niveau van de Eredivisie lager is dan in zijn tijd. "Wat denk je bij Sparta wat daar gebeurde, het is krankzinnig zo slecht als er verdedigd wordt. Het is toch niet normaal. In onze tijd waren er betere verdedigers en de hele competitie was sterker. Maar dat had ook te maken met het feit dat er maar een beperkt aantal spelers naar het buitenland mochten natuurlijk."

Lees meer:
0 reacties