Van der Gijp geniet van oud-Feyenoorder: "Is toch aandoenlijk"

René van der Gijp vindt het geweldig dat Dick Advocaat nog steeds vol overgave trainer is. De 76-jarige uit Den Haag is momenteel bondscoach van Curacao.

Curacao won donderdag een oefenwedstrijd van Hull City met een bloedfanatieke Advocaat langs de zijlijn. "Dit is toch aandoenlijk", merkt Van der Gijp op bij Vandaag Inside. "Die man kan alles kopen. Een vliegtuig, een huis in Ibiza, een huis in Mallorca, een flat in Miami en een boot in de Middellandse zee. Alleen het enige wat die man wil is in zijn trainingspak en voetbalschoenen langs het veld staan. Daar wordt hij intens gelukkig van."

Volgens Van der Gijp kunnen veel trainers wat leren van het plezier van Advocaat. "Hij heeft het in Dubai geprobeerd en appartementen gekocht in Spanje, maar hij vindt niets leuker dan trainen. Heerlijk toch. Casper van Eijck (dokter bij Curaçao red.) zei ook dat ze het vreselijk naar hun zin hebben allemaal. Die gasten trainen graag en zijn zo aardig en gezellig. Ze hebben nog geen één keer geklaagd. Advocaat is een voorbeeld voor iedereen."

Lees meer:
0 reacties