Van den Herik: "Merkte dat ik weer ouderwets uit mijn dak ging"

Jorien van den Herik
Jorien van den Herik Foto: © Orange Pictures

Jorien van den Herik heeft nog altijd een grote liefde voor Feyenoord. De oud-voorzitter was dan ook aanwezig bij de 6-0 overwinning op Ajax.

Bij het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN vertelt Van den Herik dat hij nooit gedacht had dat het zo'n overtuigende zege zou worden, maar het wel had gehoopt. “Het was een historische overwinning, maar het is alweer een week geleden. Wat mensen zagen als de camera op mij stond? Een juichende Jorien van den Herik, dat doe ik niet dikwijls. Ik merkte achteraf dat ik weer ouderwets uit mijn dak ging.”

In de wedstrijd was te zien dat Feyenoord-coach Arne Slot wilde dat de Rotterdammers de druk op Ajax hielden. “Dat vond ik geweldig, je moet ook doorgaan in zo'n wedstrijd. Ik vond ook dat we met meer dan 6-0 moeten winnen. Daar zijn een aantal redenen voor, daar gaan we het niet over hebben. We hadden eigenlijk een grotere uitslag moeten neerzetten. We hebben wel eens met 10-0 verloren. We hadden deze keer zeker met 10-0 moeten winnen. Dat was ook verdiend geweest”, aldus de oud-voorzitter.

Lees meer:
0 reacties