Van den Herik (80) stelt zich beschikbaar als bondsvoorzitter

Jorien van den Herik
Jorien van den Herik Foto: © BSR Agency

De 80-jarige Jorien van den Herik heeft zich beschikbaar gesteld als bondsvoorzitter van de KNVB. De voormalig voorzitter van Feyenoord heeft dit maandagmiddag aangegeven, zo meldt Algemeen Dagblad.

Zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie kwam het al even ter sprake, maar toen gaf hij nog niet aan zich beschikbaar te stellen. Dat is een dag later wel het geval. Van den Herik: "Het lijkt me niet alleen leuk, ik denk dat ik het ook uitstekend zou kunnen. Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal. Als ik eerder had geweten dat deze post beschikbaar was, had ik al wel eerder mijn vinger opgestoken. Maar blijkbaar moest het eerst in de achterkamertjes worden geregeld."

Er zijn nog meerdere kandidaten, waaronder Hans Nijland. Hier is Van den Herik geen fan van, zo laat hij weten. "Ik hoorde hem op de radio in de auto. Hans lijkt me een ontzettend aardige vent, maar hij wil alles zelf gaan doen. Dat lijkt me niet verstandig: als bondsvoorzitter moet je kunnen delegeren, je moet de juiste mensen kunnen aansturen en verbinden. Ik denk dat ik dat zeer goed zou kunnen."

Van den Herik was van 1992 tot 2006 voorzitter bij Feyenoord en maakte in die tijd onder meer het winnen van de UEFA Cup mee.

Lees meer:
0 reacties