Van den Berg ziet voorbeeld bij Feyenoord: "Kan ik van genieten"

Davy van den Berg is bij PEC Zwolle uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van de ploeg. Niemand in de Eredivisie maakte meer meters dan de 24-jarige speler in Zwolse dienst.

Met liefst 288 kilometer topt Van den Berg de lijst van alle spelers in de Eredivisie. De onbetwiste motor van PEC Zwolle lijkt onvermoeibaar en heeft plezier in het harde werken. Van den Berg vertelt tegenover Voetbalzone: "Ik krijg het lijstje vaak doorgestuurd. Dan reageer ik: ‘Werken voor je geld!’ Ik vind dat als je op het veld staat, je het onderste uit de kan moet halen. Soms hangt je tong dan op je schoenen."

Van den Berg heeft ook nog enkele voorbeelden en daar zit ook een Feyenoorder bij: "Bijvoorbeeld Joey Veerman. Hoe makkelijk hij aanvallers weet te bedienen. Zijn kracht is makkelijk voetballen, wat vanzelfsprekend niet makkelijk is. Ik wil vaak de beslissende pass geven, of ik heb het gevoel dat ik het verschil moet maken. Dat werkt soms averechts. Quinten Timber kan ik ook erg van genieten."

Lees meer:
0 reacties