"Van de debutanten in 2023 bij Oranje, was hij de opvallendste"

Quilindschy Hartman en Mats Wieffer bij het Nederlands elftal
Quilindschy Hartman en Mats Wieffer bij het Nederlands elftal Foto: © Orange Pictures

In 2024 staat het Europees Kampioenschap in Duitsland op het programma voor het Nederlands elftal. Simon Zwartkruis beschrijft in Voetbal International de kansen van enkele Feyenoorders.

Zo zal Justin Bijlow waarschijnlijk een van de drie keepers worden. "Met zes interlands op rij zette Bijlow in 2021 de langste serie neer in de eindeloze keeperscarrousel van Oranje. Daar zijn er sindsdien slechts twee bijgekomen, door andere keuzes van bondscoaches en bovenal zijn blessuregevoeligheid. Sinds zijn terugkeer van een polsbreuk bewijst Bijlow dit seizoen opnieuw, met zijn handen én voeten, tot de beste goalies van Nederland te behoren", begint Zwartkruis.

Ook Lutsharel Geertruida vecht voor een plek. "Door blessures miste hij vier interlands, maar elke keer dat Geertruida in 2023 bij de wedstrijdselectie van Oranje zat, stond hij aan de aftrap. Bij Feyenoord maakte hij een wisselvallige eerste seizoenshelft door, al liet de verdediger zich de laatste twee speelrondes in offensief opzicht gelden met een assist tegen FC Volendam en een goal in het uitduel met Heracles Almelo", vervolgt Zwartkruis.

Ten slotte wist ook Quilindschy Hartman afgelopen jaar zijn debuut te maken. "Van de vele debutanten in 2023 bij Oranje, was Hartman een van de opvallendste. De dynamische linksback paste zich moeiteloos aan en zag dat beloond met vier basisplaatsen op rij afgelopen najaar", besluit Zwartkruis.

Lees meer:
0 reacties