Van Bronckhorst ziet fanatiek Feyenoord: "Ze vlogen er vol op"

Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst Foto: © Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst is van mening dat Ajax niet regelmatig met een formatie van vijf verdedigers moet spelen. De voormalige Feyenoord-speler constateerde dat de Amsterdammers zich onwennig voelden tijdens de Klassieker.

"Je ziet een Feyenoord wat je al weken ziet", analyseert Van Bronckhorst de Klassieker bij Ziggo Sport. "Ze hebben vaak meer moeite tegen verdedigende ploegen. Het is moeilijk om dan een gaatje te vinden in de verdediging. Dat was van het weekend helemaal niet."

"Je ziet dat Ajax het niet gewend is om met vijf verdedigers een blok te vormen", legt Van Bronckhorst uit. "Het past ook niet in het DNA van Ajax om zo te spelen. Ik begrijp wel dat ze verdedigend willen staan, omdat ze niet af willen gaan, maar dat ga je uiteindelijk ook met dit systeem."

Van Bronckhorst had echter geen moment het gevoel dat Ajax tijdens de wedstrijd grip kreeg. De voormalige speler en analist zag vanaf het begin dat Feyenoord de controle had. "Je zag in het begin al hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Ajax ging terug en Feyenoord vloog er vol op. Uiteindelijk hebben ze geluk gehad dat Feyenoord niet zo vroeg scoorde."

Lees meer:
0 reacties