Van Beukering bloeit op: "Urenlang tieten kijken, wie wil dat niet?"

Jhonny van Beukering
Jhonny van Beukering Foto: © Orange Pictures

Wanneer het gaat over de periode dat Jhonny van Beukering bij Feyenoord voetbalde, wordt er vaak als eerste gedacht aan de 'sprint' die de aanvaller op de mat legde in De Kuip tegen Excelsior. Tegenwoordig verdient Van Beukering de kost als portier van een stripclub.

Van Beukering heeft een zware periode achter de rug, zo vertelt hij in Het Algemeen Dagblad. Vanwege geldproblemen moest zijn gezin leven van vijftig euro per week. De oud-Feyenoorder is sinds enkele maanden als portier werkzaam bij stripclub 'De Nacht' in Tilburg. "Prachtig werk”, vertelt Van Beukering, "Urenlang tieten kijken, wie wil dat nou niet?”

Vanaf 2017 tot 2021 zat Van Beukering met vrouw en drie kinderen in de schuldsanering. Dit werd veroorzaakt door zijn avontuur bij voetbalclub Pelita Jaya FC uit Indonesië. Ondanks een aantal rechtszaken heeft de oud-voetballer nooit salaris ontvangen. Van Beukering werd gedwongen om zijn huis te verkopen en woonde met zijn gezin een tijd bij zijn moeder.

"Ik ging van het paradijs naar de hel”, zegt Van Beukering. "Mensen hebben geen idee van hoe diep ik heb gezeten. Alles was ik kwijt, echt alles. We moesten met het gezin leven van vijftig euro per week. Laat het een waarschuwing zijn voor andere voetballers die van plan zijn een buitenlands avontuur aan te gaan in een bijzonder land. Denk om je centen, weet waaraan je begint, kom niet voor verrassingen te staan.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand