Van Basten over Slot in Liverpool: "Die gaat hem wijs maken"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Marco van Basten is ervan overtuigd dat Virgil van Dijk geholpen gaat worden door de komst van Arne Slot. Van Basten geeft bij Rondo aan hoe hij ziet dat de nieuwe coach van Liverpool de boomlange verdediger kan ondersteunen.

"Ik ben er ook van overtuigd dat Slot met Van Dijk veel meer van achteruit gaat voetballen", vertelt Van Basten. "Die gaat hem wijs maken. Slot kan Van Dijk nog een stap hoger brengen." Gullit ziet in dat dit klopt en vult aan: "Van Dijk is gewoon een fantastische verdediger. Heel goed, maar vaak te gemakkelijk, hij kan meer. Maar misschien denken wij dat, en is hij zo."

Van Basten geeft vervolgens aan wat er nog beter kan bij Van Dijk. "Veel dominanter zijn als laatste man. Het inspelen van een snelle eerste bal, waardoor de middenvelders gezocht en gevonden kunnen worden. Hoe sneller het van achter naar voren gaat, hoe meer ruimtes. Hij heeft sowieso een lange bal in zich, maar er zijn heel veel momenten... Dan geeft hij hem breed. Bij het Nederlands Elftal gaat het vaak breed en dat schiet niet op."

De voormalig wereldvoetballer van het jaar geeft aan hoe het wel moet in het veld. "Juist in de achterkant moet het snel gaan, dan heb je de middenvelders vrij en eventueel de spitsen nog ruimte. Hoe langzamer het achterin gaat, dan krijg je dat alles vaststaat. Dat zie ik bij Feyenoord ook van achter naar voren, dat is goed verzorgd. Daar zorgt Slot voor en ik ben heel benieuwd volgend jaar naar Liverpool", besluit de oud-bondscoach.

Lees meer:
0 reacties