Van Basten onder de indruk: "Hij kan beter worden dan Klopp"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Aan tafel bij Rondo gaf Marco van Basten blijk van zijn grote waardering voor huidig Feyenoord hoofdtrainer Arne Slot. De voormalige voetballer heeft hoge verwachtingen van de trainer, die hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen aan het roer zal staan bij Liverpool.

Slot zal Jurgen Klopp vervangen bij The Reds en die laatstgenoemde persoon heeft de lat hoog gelegd voor Slot. “Hij is wel iemand die het waanzinnig goed gedaan heeft. De druk is wel vrij hoog”, zegt de oud-voetballer. Van Basten reageert: “Maar Slot heeft het ook waanzinnig goed gedaan bij Feyenoord. Dat is ook gewoon een voetbalploeg met elf jongens die je moet opstellen.”

Van der Vaart ziet het echter anders. “Als je een ploeg overneemt die het jaren goed gedaan heeft, en je verliest een paar keer op rij, dan komt er druk.” Van Basten: “Hij instrueert goed en hij is wijs in zijn manier en omgang met mensen, maar ook voetbaltechnisch én voetbaltactisch. Hij kan zelfs beter worden dan Klopp."

Van der Vaart kan zich vinden in zijn woorden zegt lachend: “Hij heeft één avond hier gezeten met jou… Volgens mij is hij de enige persoon die jou omgeluld heeft." Van Basten reageert op een serieuze toon “Nee, ik heb eigenlijk al drie seizoenen genoten van hem bij Feyenoord. Die avond was inderdaad wel de kers op de taart”, aldus de voormalig Ballon' dor winnaar.

Lees meer:
0 reacties