Valentijn Driessen oordeelt hard: "Feyenoord speelde wandelvoetbal"

Valentijn Driessen was niet echt onder de indruk van het spel dat Feyenoord zondag liet zien tegen Heracles. De journalist van De Telegraaf noemde het vertoonde spel van de Rotterdammers zelfs 'wandelvoetbal'.

Driessen: "Feyenoord hoefde drie keer aan te zetten. En eentje was een vrije trap ook nog. Ze hoefden inderdaad niet aan te zetten. Heracles heeft een aantal hele kleine kansen gekregen, maar in de tweede helft kon Feyenoord het zich veroorloven om wandelvoetbal te spelen. Dat is de Eredivisie ten voeten uit. Het wordt vaak te gemakkelijk gemaakt door dit soort tegenstanders voor topclubs. Voor PSV, Ajax beschouw ik niet als topclub, FC Twente en ook Feyenoord lopen wel heel gemakkelijk over sommige tegenstanders heen.Dat is niet goed voor de ontwikkeling van veel spelers, die gaan op halve kracht spelen omdat ze toch wel winnen. Daar wordt je normaal niet beter van."

Driessen vervolgt met kritische woorden. "Feyenoord heet nu een week de tijd gehad om te trainen en het zag er niet veel beter uit. Als je als Feyenoord de lat hoog legt moet je tegen dit soort tegenstanders geen genoegen nemen met 3-0 maar als uitgangspunt hebben 5-0. En anders een dagje minder vrij", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties