Valentijn Driessen kritisch op Arne Slot: “Dat is wel te hopen”

Valentijn Driessen heeft zich afgelopen weekend geërgerd aan het gedrag van Arne Slot tegenover de arbitrage. De Feyenoord-trainer krijgt veel lof, maar toch wil Driessen zijn kritische noot zetten.

“Hij deed het na het gelijkspel bij NEC (Cillessen-Gimenez) en FC Utrecht (afgekeurde goal Gimenez) en zondag na de puntendeling tegen FC Twente opnieuw. Het was voor hem onacceptabel dat scheidsrechter Allard Lindhout geen strafschop gaf voor hands van Robin Pröpper”, begint Driessen bij De Telegraaf. “Met zo’n uitlating laat Slot nergens ruimte voor.”

“Moet de KNVB Lindhout schorsen, ontslaan, verbannen of stenigen? Het is van alle tijden dat scheidsrechters wedstrijden kunnen beslissen, zoals spelers wedstrijden kunnen beslissen en trainers daar grote invloed op kunnen uitoefenen”, gaat de journalist verder. Volgens Driessen heeft Slot dergelijk gedrag niet nodig. “Doodzonde dat een toptrainer als Slot, een voorbeeldfiguur in veel gevallen, zoiets als zogenaamde slimmigheidjes denkt nodig te hebben voor succes. Zeker als je ziet hoe geweldig hij zijn elftallen laat voetballen en resultaten boekt.”

“Het rechtvaardigen van Jahanbakhsh’ gedrag, het affakkelen van scheidsrechters of het aanmoedigen van zogenaamde slimmigheidjes doet afbreuk aan de voetbalvisie en het voetbal dat Feyenoord speelt onder Slot“, meent Driessen. “En het doet ook afbreuk aan Slots imago. Terwijl hij dat allemaal niet nodig heeft. Het valt daarom te hopen dat de Feyenoord-trainer dit rare gedrag snel laat varen. Anders kan je erop wachten dat hij het Calimero-etiket opgeplakt krijgt, dat van jankerd of van complotdenker. Iets wat je niet in een paar goede wedstrijden van je afschudt.“

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand