Valentijn Driessen kritisch: "De Kuip voldoet niet aan de eisen"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen zag Feyenoord zondagavond beslag leggen op de TOTO KNVB beker. De Rotterdammers waren in De Kuip te sterk voor NEC, maar daarnaast zag de journalist een minpunt aan het duel. Het Rotterdamse stadion is gedateerd, volgens Driessen.

"Het is tijd voor een duidelijk signaal uit Zeist richting de Stadion Feijenoord-directie", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Al veel langer is er weerzin bij de KNVB om interlands van het Nederlands elftal te organiseren in De Kuip. Het stadion is gedateerd en heeft de tand des tijds niet doorstaan en voldoet niet aan de eisen die je gemakshalve aan een voetbalstadion anno 2024 mag stellen."

"Niet alleen voor hoogwaardigheidsbekleders, sponsors of genodigden, maar tevens voor de gewone voetbalfan", gaat de chef voetbal verder. "Beterschap kan de directie van De Kuip niet beloven, omdat Stadion Feijenoord NV. op zwart zaad zit. Het is ook waar voetbalclub Feyenoord zo vaak tegenaan hikt om de ambities te verwezenlijken. En voorlopig nog tegenaan zal blijven hikken."

"Nieuwbouw zit er de komende vijftien jaar in Rotterdam-Zuid niet in en zelfs grondige renovatie van De Kuip laat op zich wachten. Het hindert Feyenoord danig om de benodigde commerciële en financiële stappen te zetten om Ajax en PSV bij te benen en structureel een ploeg neer te zetten die Europees potten kan breken", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties