Valentijn Driessen: "Andries Noppert ging in de fout bij de 1-1"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal speelde vrijdag de tweede wedstrijd op het WK gelijk tegen Ecuador. In Qatar bleef Oranje steken op 1-1. Valentijn Driessen is kritisch op de ploeg van bondscoach Louis van Gaal en ook doelman Andries Noppert, die de voorkeur krijgt boven Feyenoord-doelman Justin Bijlow, moet het ontgelden.

"Tegen het even enthousiaste als armoedige Ecuador werd het 1-1, zonder dat Nederland na Cody Gakpo's goal een enkele kans wist te creëren", schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. "Maar wel tweemaal ontsnapte na reddingen van Andries Noppert, die in de fout ging bij de 1-1 en eenmaal werd gered door de lat."

"Het was slaapverwekkend en slecht wat de ploeg van Louis van Gaal liet zien", vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "De bondscoach gaat voor resultaat, maar laat dat in Doha nog veel meer dan op het WK 2014 in Brazilië gepaard gaan met afzichtelijk voetbal. Alle interessante ingrediënten waar het Nederlandse voetbal voor staat, heeft hij in de ban gedaan."

Driessen heeft geen hoge verwachtingen van Oranje. "Alles onder het mom van: het is toernooivoetbal en het resultaat is heilig. In de groepsfase gaat het louter om kwalificatie en daarna staat iedere wedstrijd op zich en is overleven het enige wat telt op het WK. Dat belooft met dit elftal en deze bondscoach vooralsnog weinig goeds."

De journalist snapt niet dat Van Gaal bleef vasthouden aan 5-3-2, dat volgens Driessen 'een ordinair countersysteem' is. "Waarmee veel verloren gaat van waar Nederland wereldwijd om bekend staat als voetballand: offensief, attractief dominant voetbal met een logische veldbezetting. Doodzonde om die prachtige en succesvolle identiteit te verloochenen op het wereldtoneel. Tegen Ecuador zag je de Nederlandse internationals verdwaasd en verdwaald rondlopen in het defensieve systeem. Het lijkt tot dusver nergens op wat Oranje laat zien in Qatar, hoewel plaatsing voor de achtste finales een formaliteit is."

Feyenoord - PSV

Feyenoord wint voor 100 (!) keer je inzet!

Feyenoord kan een slag slaan in de titelstrijd. De koploper ontvangt zondag nummer 3 PSV. Gaat Feyenoord winnen in De Kuip? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 (!) keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
Feyenoord
14:30
PSV
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
18/02
Feyenoord
21:00
AZ
zo
26/02
Fortuna Sittard
12:15
Feyenoord
za
4/03
Feyenoord
20:00
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand