'Vaessen ziet Feyenoord niet zitten en schermt met veel interesse'

Etienne Vaessen in De Kuip
Etienne Vaessen in De Kuip Foto: © Pro Shots

Etienne Vaessen is bij Feyenoord in beeld voor een rol als tweede doelman, maar de 28-jarige sluitpost lijkt komend seizoen niet het shirt van Feyenoord te dragen. Vaessen wordt begeerd door veel clubs en geeft de voorkeur aan andere opties.

De keeper uit Breda heeft een sterk seizoen achter de rug bij RKC Waalwijk, maar heeft een transfervrije status en lijkt die te willen gaan verzilveren. Hij kreeg volgens Voetbal International van diverse clubs uit de Eredivisie al concrete aanbiedingen.

Feyenoord, PSV, AZ, Willem II, FC Groningen en NAC Breda hebben Vaessen in het vizier. Bij Feyenoord en PSV is hij in beeld als tweede doelman en daarnaast moeten de twee topclubs eerst afscheid nemen van een keeper. Vaessen lijkt te opteren voor een rol als onbetwiste nummer één, waardoor beide clubs afvallen. AZ, dat tevens aan Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange denkt, heeft sluimerende interesse.

Promovendi Willem II, FC Groningen en NAC Breda zijn concreter. Willem II stond als eerste in de rij en wilde snel handelen, maar als doelman van RKC Waalwijk en voormalig seizoenkaarthouder van NAC Breda zou Vaessen de stap naar de rivaal van die clubs niet snel zien zitten. 

FC Groningen heeft wel goede papieren en is een serieuze kandidaat om Vaessen vast te leggen. De nieuwe technisch directeur Frank van Mosselveld werkte in Waalwijk jarenlang samen met de doelman.

NAC Breda heeft deze week de belangstelling kenbaar gemaakt. Vaessen zat tijdens de play-offwedstrijden van de Parel van het Zuiden op het tribune in het Rat Verlegh Stadion en heeft diverse keren op informele wijze met de club gesproken. NAC Breda heeft inmiddels een officiële aanbieding gedaan, maar ondervindt dus hevige concurrentie. 

Lees meer:
0 reacties