Vader Royston Drenthe werd doodgeschoten: "Ook nog overreden"

De vader van Royston Drenthe werd doodgeschoten toen de oud-prof van onder meer Feyenoord en Real Madrid vijf jaar oud was. In een interview met Voetbal International doet Drenthe uit de doeken hoe hij dit heeft beleefd en terugkijkt op wat gebeurde in die tijd.

Drenth vertelt zijn beleving omtrent de dood van zijn vader: "Ik ken natuurlijk niet alle details. Wat ik van binnenuit heb gehoord dat het op de nieuwe binnenweg was. Conflict tussen vrienden en bekenden van elkaar. Er zijn wat dingen voorgevallen waarin mijn vader waarschijnlijk een persoon te kijken heeft gezet. Dat was wel iets wat mijn vader deed, dat kan in het verkeerde keelgat schieten. Ik heb van meerdere bronnen gehoord dat zijn mond zijn valkuil was. De balans tussen hier praat ik zo met iemand of dit zou een werking kunnen hebben op die persoon... Mijn vader was zich daar misschien niet heel bewust van."

Dat was de opmaat naar de moordaanslag. Drenthe: "Uiteindelijk is dat de fatale slag geweest op een gegeven moment. Mijn vader was op die dag op de nieuwe binnenweg. Hij kwam uit een broodjeszaak lopen en daar stonden ze hem op te wachten. Hij is geraakt en weggerend, uiteindelijk is hij ook nog overreden. Het zijn heftige verhalen om te vertellen. Ik merk dat het me nu meer aan het hunten is. Ik merk welke struggles ik mee maak als vader."

Drenthe is zelf vader van acht kinderen en heeft de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Zijn carrière bracht hem onder meer langs Feyenoord, Real Madrid, Everton en ook mocht hij eenmalig komen opdraven in het Nederlands Elftal.

Lees meer:
0 reacties