Ultee ziet toekomst Slot rooskleurig in: "Hij gaat daar slagen"

Sjors Ultee
Sjors Ultee Foto: © Orange Pictures

Vanaf het komende seizoen neemt Arne Slot het roer over als hoofdtrainer bij het grote Liverpool. Slechts zes jaar nadat hij zijn trainerscursus voltooide, heeft hij al veel mensen overtuigd met zijn voetbalvisie. Sjors Ultee en Jeroen Rijsdijk, die in dezelfde klas zaten tijdens de trainerscursus, spraken zich uit over het potentieel dat zij destijds al in Slot zagen.

"Ik las laatst dat Liverpool in de wereld van alle topclubs het minste aantal trainers gebruikt heeft. Het is daar geen trainerskerkhof. Het inslijpen van de speelwijze is moeilijker omdat er weinig trainingsmomenten zijn. Het zal dus allemaal in de voorbereiding moeten gebeuren. Dat is een uitdaging. Maar zijn visie gaat hij niet veranderen en daarom heb ik het gevoel dat hij daar gaat slagen."

De huidige hoofdtrainer van Sparta is vooral benieuwd hoe Slot zal presteren wanneer hij met tegenslagen te maken krijgt. "Hij is een mooi uithangbord. Met de prestaties die hij geleverd heeft, verdient hij deze stap ook. Maar Liverpool is écht een grote club. Klopp heeft er een aardige legacy achtergelaten en het zal niet eenvoudig zijn dat te evenaren", aldus Rijsdijk in gesprek met het Brabants Dagblad.

Lees meer:
0 reacties