UEFA biedt excuses aan na fout bij kaartverkoop voor finale

Conference League
Conference League Foto: © Orange Pictures

De UEFA heeft haar excuses aangeboden aan Feyenoord voor de fout die gemaakt is bij de kaartverkoop voor de finale van de Conference League. Er komt echter geen aanvullende verkoop voor de finale omdat de wedstrijd in Tirana volledig is uitverkocht, dat meldt Feyenoord via de clubwebsite.

Vanochtend hadden de UEFA en Feyenoord een gesprek waarin de bond haar excuses maakte. Op de UEFA-website stond dat de verkoop van de 8.500 beschikbare tickets om 14:00 zou starten, dit had eigenlijk 12:00 uur moeten zijn.

Door deze fout grepen veel Feyenoorders mis bij het verkrijgen van een finalekaartje. Feyenoord haalde direct verhaal bij de bond en vroeg om de verkoopprocedure opnieuw te doen. Dat laatste is voor de bond niet aan de orde en Feyenoord ziet geen mogelijkheden om dit nog af te dwingen.

Ook gaf de UEFA aan dat het niet inlichten van de clubs over de verkoop van de vrije verkoop een vaste en bewuste procedure is, omdat deze verkoop gericht is op de inwoners van het gastland. Volgens de UEFA is dat goed gelukt en is 89% van de kaarten naar Albanese kopers gegaan. De overige 11% naar kopers uit 20 andere landen.

Zo zou er dus geen sprake zijn dat AS Roma-supporters massaal kaarten hebben weten te bemachtigen.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand